Submitted by wollson on Hën, 02/18/2019 - 15:07
 

Në krye të Degës së kirurgjisë refraktive, për të rritur dhe të kirurgjisë së segmentit të përparmë të syrit, kataraktit dhe glaukomës, është prof. Dr. Pavel Rozsival, drejtor i klinikës së oftalmologjisë së Universitetit Charles, Hradec Kralove, Çeki, shumë vjet kryetar i Shoqatës Oftalmologjike të Çekisë, anëtar i këshillit shkencor në Fakultetin e Mjekësisë në Unversitetin e Çarlsit dhe në Ministrinë e Shëndetësisë në Çeki. Anëtar i asociacioneve më të njohura oftalmologjike ndërkombëtare, ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgery), AAO (American Academy of Ophthalmology), ISRS (Internacional Society of Refractive Surgery), anëtar i bordit i Shoqatës Internacionale për Implante Intraokulare (IIC-Intraocular Implant Club). Në mesin e mirënjohjeve të shumta janë edhe THE HONOUR OF EXCELENCE dhe THE GREAT MIND IN Ophthalmology.

Autor i disa qindra punimeve shkencore, të publikuara në revistat prestigjioze profesionale, me mbi 700 ekspoze profesionale në kongreset e vendit dhe ndërkombëtare, tani me mbi më shumë se 40.000 operime në sy, operime të kataraktit, në rastet më të ndërlikuara, shpesh në kufijtë e operabilitetit, duke e kthyer funksionin e të të parit, operimin e glaukomës, implantimin e thjerrëzave intraokulare, transplantimin e kornesë, operimin në retinë, aplikimin e lazerit excimer për korrigjimin e dioptrisë dhe në terapitë e kornesë, procedurat corneal cross të linkingut te keratokonusi.

Veçanërisht theksohet me kontribut të vet për zhvillimin e oftalmologjisë në botë, për çfarë ka marrë mirënjohje të numërta.

Nga ana e Qendrave Biografike Internacionale në Angli dhe në Nju-Jork, është vlerësuar si një nga njerëzit më të jashtëzakonshëm të shek. XX dhe XXI, dhe është shpërblyer me dekret për merita dhe kontribut të jashtëzakonshëm në zhvillimin e oftalmologjisë dhe të arriturat në përparimin e mjekësisë.

Citohet në disa botime të edicionit “Who’s Who in the World”.

Në mesin e mirënjohjeve të numërta në botë për të arritura të jashtëzakonshme dhe risi në oftalmologjinë bashkëkohore është edhe shpërblimi në Kongresin Internacional të Mjekësisë Inovative.

Nga themelimi i Spitalit Special Sveti Vid është pjesë e ekipit, duke kontribuar që në zemër të Beogradit, të fillojë të jetojë oftalmologjia më e njohur e nivelit më të lartë.

dr-pavel-rozsival

Pavel Rozsival
Pavel Rozsival academy new york
Pavel Rozsival-img-american-award
Pavel Rozsival-img
Pavel Rozsival-img
Pavel Rozsival-img
Pavel Rozsival-great minds oftalmologija